Frequently Asked Questions

Developers

Inschrijven, hoe ga je te werk? 
Je schrijft je in door gebruik te maken van de LinkedIn snelkoppeling of met je naam en e-mailadres. Daarna beantwoord je 7 multiplechoicevragen om je profiel makkelijker vindbaar te maken. Waarna je je profiel aan vult met opgedane werkervaring en technische kennis. Je maakt het geheel compleet door je CV te uploaden zodat bedrijven een goed beeld van je kunnen krijgen.

Hoe vinden bedrijven mijn profiel? 
De 7 multiplechoicevragen die je hebt ingevuld, zorgen voor een search filter, zodat je profiel makkelijk vindbaar is in de database.

Waarom ben ik nog niet gecontacteerd?
Bedrijven die het DefDev-platform gebruiken, zoeken hier onafhankelijk naar developers. Om de kans te verhogen dat je gevonden wordt, raadt DefDev je ten zeerste aan, je profiel up-to-date te houden en elke nieuwe skills en ervaring te vermelden. Je kansen om gecontacteerd te worden, zullen alleen maar meer toenemen als je een goede omschrijving van jezelf en je huidige functie geeft naast het hebben van een realistische salaris of fee verwachting.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn huidige werkgever mij niet vindt?
Als jouw huidige werkgever gebruikmaakt van het DefDev-platform om developers te vinden, dan dient hij zijn KvK-nummer in te vullen. Door ook zelf bij je ‘Settings’ het KvK-nummer van je huidige werkgever in te vullen, zorg je ervoor dat je huidige werkgever je niet kan vinden. Je kan het KvK-nummer dat een bedrijf gebruikt vinden bij 'Companies' onder de contactgegevens. Het is ook mogelijk meerdere KvK-nummers van (andere) bedrijven invullen, waarvoor je niet vindbaar wil zijn.

Wat als ik nog een student ben en binnenkort afstudeer?
Als jij hebt besloten dat je klaar bent voor een vaste baan of opdracht, dan kan jij je inschrijven!

Sponsoren bedrijven visa voor relocatie?
Ja, er zijn bedrijven die visa voor relocatie sponsoren. Dit geven zij aan bij ‘Vacancies’ in de laatste regel.

Zijn er vacatures/opdrachten om remote te werken?
DefDev is constant bezig met het uitbreiden van het platform, daarom zullen er ook bedrijven zijn die remote/offside vacatures/opdrachten aanbieden. #durftevragen

Zijn er kosten voor een developer?
DefDev is een service voor developers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Daar zijn geen kosten aan verbonden voor developers.

Heb je een andere vraag?
Heb je een andere vraag, mail die naar  info@defdev.nl, maar kijk ook naar de Tips & Tricks. 

Bedrijven

Hoe gaat het proces verder nadat je je opgeven hebt voor een abonnement?
Nadat je je hebt opgegeven, zal DefDev je binnen 6 uur laten weten of je toegang krijgt tot het platform om het bedrijfsprofiel te complementeren. Hierna kan je beginnen met een search door de questionnaire/ ‘Preferences’ in te vullen. Om daarna contact te leggen met een kandidaat kan je deze benaderen door gebruik te maken van de ‘Contact’-button.

Wie kan zich abonneren op DefDev?
Iedereen binnen een bedrijf die op zoek is naar een developer, kan zich abonneren.

Hoe zorgt DefDev ervoor dat zijn database niet vervuild raakt?
DefDev zal op gezette tijden de database op te schonen door profielen te bekijken en controleren. Indien we bedenkelijke dingen tegenkomen zullen we de desbetreffende persoon contacteren en bij geen reactie kunnen wij het profiel verwijderen.

Wat als ik meerdere posities in te vullen heb?
Er zijn geen restricties wat betreft het zoeken, benaderen of aannemen van kandidaten. Alleen het aantal advertenties dat je kan plaatsen, is gelieerd aan het abonnement dat je gekozen hebt.

Wat voor een developers maken gebruik van DefDev?
Developers die openstaan voor of actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in Nederland, dit kan een vaste of freelance uitdaging zijn.

Waar komen developers vandaan die zich inschrijven bij DefDev?
DefDev richt zich op de Nederlandse markt: de developers kunnen overal vandaan komen maar wonen voornamelijk in Nederland.

Wat als ik kandidaten benader die buiten mijn ‘Preferences’ vallen?
Als je een uitzonderlijke vacature of opdracht hebt, kan je altijd contact zoeken met een developer, maar de kans dat deze geïnteresseerd is, zal kleiner zijn.

Wat betekent het voor DefDev als een developer bij ons een nieuwe uitdaging aangaat? 
Dat het platform goed werk heeft geleverd en DefDev je wil feliciteren met het vullen van de vacature/opdracht en bedanken voor het gebruiken van DefDev.  

Wat als de developer opzegt of niet komt opdagen?
Dan is dat heel vervelend en zal het zoekproces opnieuw moeten beginnen.

Heb je een andere vraag?
Heb je een andere vraag, mail die naar  info@defdev.nl, maar kijk ook naar de Tips & Tricks.

Neem contact met ons op